úterý 30. června 2015

Elektronické otevírání dveří (logování,vzdálené otevření atd)



Tento systém je již nasazen a spolehlivě funguje.
Jedná se o sytém který pomocí čipové karty(nebo přívěsku)otevírá dveře.
Každý vstup nebo jen pokus o vstup je zalogován a uložen do databáze ze které jde snadno získat veškerá potřebná data(čas,jméno,platný/neplatný pokus).Ukázka logu včetně filtru hledané události je na přiloženém obrázku.



Ovládací software je realizován přes webové rozhraní takže systém je možné ovládat/nastavovat jak z mobilního telefonu(není nutná žádná instalace aplikace),tak z jakéhokoliv osobního PC(opět se nic neinstaluje).
Data jsou uložena v mysql databázi není tedy problém z daty dále nakládat(sdílet,kopírovat,atd).
Uživatelské rozhraní poskytuje přehled o událostech a zároveň zde lze provádět veškerá nastavení systému.Například správu uživatelů editaci karet a jejich oprávnění.Pojmenování jednotlivých dveří nebo celého systému.Uživatelé jsou rozděleni dle oprávnění kde standardně lze jen prohlížet data,nebo pokud je uživatel veden jako administrátor může měnit i nastavení systému.



Pomocí přehledu karet máme jasný přehled kdo přístupovou kartu vlastní a jaké oprávnění daná karta má.Opět je k dispozici filtr pro lepší vyhledávání 



Dále je k dispozici nástroj pro práci s kartami.Zde můžeme editovat stávající kartu,přidat novou kartu popřípadě smazat ztracenou kartu.Přidat/ubrat přístup do prostor,časově omezit vstup atd.


Každé dveře můžeme otevřít i vzdáleně.Nejlépe ve spojení s kamerou která snímá například vchod.Mimochodem jde to i z mobilu.Vše je jištěné heslem a samozřejmě lze tuto funkci zakázat.


Do systému můžeme nahlížet i vzdáleně.Pokud vám zazvoní návštěva v Brně a vy zrovna v Praze čekáte v koloně není problém dveře vzdáleně otevřít.Toto řešení je vysoce zabezpečené.Jedná se o dvojitě jištěný mechanizmus a vše probíhá šifrovaně pomocí VPN. 
Systém má záložní napájení a je odolný vůči výpadkům napájení.
Ještě přidám obrázek samotné čtečky karet/čipů která je samozřejmě uzpůsobena venkovnímu prostředí.Takže prach nebo voda ji nepoškodí.


Veškerá elektronika je schovaná v elektrikářské krabici.Je zde i zdroj který nepájí nejen čtečky ale i zámky a samotný mikropočítač.








   

Žádné komentáře:

Okomentovat